Udsmykning til børneværelset

Børneværelse, hvor fantasien spirer

udsmykning til børneværelset

Et børneværelse er en lille verden for ​​et barn, hvor barnet leger, fantaserer og vokser. Vægudsmykning i et børneværelse hjælper med at gøre barnets rum magisk, trygt og tæt på barnets sjæl.

Prinsesser, pirater, kosmonauter eller små trolde? Eventyrligt slot, piratskib med kaptajn Krog, undervandbåd eller en have med fantasi blomster? Uanset hvad dit barn drømmer om, hjælper et udsmykket værelse barnet på rejsen! Og når mørket falder på, vil barnet være klar til at Ole Lukøje kommer og giver barnet en god nattesøvn og eventyrlige drømme.

Enhver farve og motiv i maleriet har et formål:

  • Emmer af fantasi
  • Øger kreativitet
  • Skaber stemning
  • Spreder ro og tryghed
  • Giv æstetisk nydelse og sanseindtryk
  • Beriger og udvikler barnet med viden
  • Styrker barnets koncentrationsevne

Giv dit barn et personligt og kreativt børneværelse, hvor kun fantasien sætter grænser for
den gode leg.

Skab karakter med vægudsmykning

Udsmykning på væggen skaber personlighed på børneværelset. Det er vigtigt at forholde sig til børnenes ønsker, behov og temperament. Fra 3-4 års alderen barnet kan godt have sine egen yndlingsfarver, -historier, drømme eller yndlingsdyr. At visualisere barnets visioner, vil forstærke barnets personlighed og styrke dets selvtillid.

Gør noget ekstra ud af børneværelset og sæt et personligt præg

Farvers positive egenskaber

” Farver påvirker både kroppens biokemi, vores humør samt vores ubevidste adfærd.”

Farvepsykolog Lena Bjerregard

Farver og billeder kan påvirke vores humør på mange forskellige måder. Så det er vigtigt at vælge de farver, den maleteknik og de motiver som virker positivt på dig og dit barn og understreger den følelse som I ønsker at børneværelset skal have.

Grøn har eksempelvis en afslappende virkning på dig og er god til at give dig ro i krop og sind, så omgiv dig med den grønne farve, hvis du er stresset.

Blå er efter sigende en farve, som giver overblik og glæde. Man siger sågar at blå er god mod depression.

Rød er lidenskabens farve, og en farve som giver dig energi og selvsikkerhed.

Indenfor Feng Shui, som er er en oldgammel filosofisk teori om indretning og arkitektur, der har til formål at skabe menneskelig harmoni i omgivelserne, anerkender man også farvernes betydning og effekt på vores fysiske, psykiske og emotionelle velbefindende.

Udsmyknings virkning

Hvis dit barn er meget aktivt, vil det være en god ide, at udsmykke børneværelset med rolige naturbilleder. Det vil give ro og afslappet virkning.

Og omvendt, hvis barnet er stille, kan det være fordel at udsmykke rummet med stærke farver, kontraster og rytmiske tegninger.

Udsmykning på vægge kan gøre rummet større og mindre, sænke og hæve lofter, skabe stemning og hygge, dramatik eller afslapning.

Det er vigtigt at tænke omhyggeligt over farver og motiver i udsmykningen i samarbejde med dit barns ønsker og farvefornemmelse. Det kan have både negative og positive effekter for humør og aktiviteter.

Vælg de rigtige motiver

Med vægmaleri på børneværelset kan du skabe den verden som vil passe lige til dit barn

Havmotiver

Hav og skibe, eksempelvis, er et klassisk tema til designet til en drengs børneværelse. Her kan ikke kun tegnes havet med dets magiske indbyggere, men også verdensatlasser, dyreliv og skibs udstyr, som kan give barnet viden om geografi og havenes liv.

Malet vindue med havmotiv skaber dejligt rolig stemning i rummet

Prinsesseværelse

Prinsesseværelset passer godt til den 3-5 årige pige, hvor en magisk eventyrverden med lyserøde heste, unicorn og trolde er en del af deres fantasi.

Eventyrverden

Vægmalerier med eventyrlige motiver passer godt både til piger og drenge.

Jeg har selv malet en udsmykning til min datter med hendes yndlingsmotiv fra H.C. Andersens eventyr. Da rummet er meget lille, lavede jeg 3D rumlige effekter og lyse farver for visuelt at forstørre værelset. Det blev et lyst, farverigt og eventyrligt drømmehjørne.

Udsmykning til børneværelse pigeværelse
Udsmykning med et motiv fra et af H.C.Andersens eventyr og huskat til pigeværelse

Yndlingsdyr

Kæledyr på væggen. Hvad kan være mere sødt og sjovt end at sove ved siden af sit yndlingskæledyr.

Udsmykning med yndlingsdyr vil give en glad og tryg følelse hos barnet.

Geometriske former

Klar grafisk vægudsmykning med geometriske former er en idé for en dreng fra skolealder til teenager. Stilfulde flerfarvede trekanter, firkanter og romber lagt i en mosaik ser kreative, lyse og meget originale ud.

Udviklende udsmykning

Udviklende udsmykning med alfabetet, stavelser og tal vil også være nyttigt for skolebørn. I dette tilfælde kan designet være hvad som helst, for eksempel i form af bygninger i flere etager, store autotransportører, hvor hver bil har et nummer eller et bogstav.

Naturmaleri

Naturmalerier giver rummet ro og god stemning

Et træ hvor grenene kan dekoreres med alfabet, noter, tal eller små aritmetiske eksempler og ligninger. Denne løsning vil hjælpe barnet i løbet af sine skoleår og støtte dannelsen af visuel hukommelse.

Alt er muligt i en kunstmalers verden. Fantasiens flugt er uendelig og afhænger af forældrene og barnet selv

kunstner Xenia Michaelsen mine Værdige

Ring og få gjort din kreative ide til virkelighed

tlf.: 26 20 02 58

Comments are closed.