Fra hvide vægge til Toscana-stemning på Tolleruphøj

vægmaleri Toskana

Beboerne på Tolleruphøj Omsorgscenter i Frederiksund kan nu komme ud fra deres lejligheder direkte til en italiensk “gade”.

Projektet gik ud på at skabe mere liv på de lange gange på plejehjemmet Tolleruphøj Omsorgscenter i Frederikssund. At give oplevelser til beboerne og tage noget af  institutions stemningen af huset. Det blev besluttet at skabe en “gågade”stemning på gangene. Ligesom beboerne fra hver deres lejlighed kommer ud på en “gade”.

Jeg valgte historiske facadefarver på væggene på de to afdelinger. Inspirationen til en afdeling var farverne på de gule huse i København. Den anden afdeling skiller sig ud med en terrakotta “facade”.

Der blev valgt ujævn strøgteknik med rå overflade på vægge, som giver det bedste facade-udtryk. Det er gjort fint en malerfirma. Ved hver beboers dør blev hængt  gamle vinduer op. Belysningen i vinduerne giver et hyggeligt lys om aftenen. Vinduerne virker også som en identitets boks, hvor beboerne selv kan dekorere det og stille sine yndlingsting ind på vindueskarmen.

På væggene blev malet flotte krukker med træer og blomster, bænk, gade-lygter og andre karakteristiske gadedetaljer fra Toscana-området i Italien.

Så nu vil alle gerne komme ud af deres lejligheder og møde andre mennesker. Der er også masser af indtryk at tale sammen om.

Flere projekter af firma DekoRum her: http://dekorum.dk/foer-og-efter

Her kan du se en vægudsmykning med 8 små vægmalerier på Tolleruphøj Omsorgcenter i Frederikssund. Vægmalerierne illustrerer gade-detaljer fra det italienske område Toscana.

Kontakt Xenia Michaelsen
hvis du vil gerne give dit rum
udstråling og personlighed.

e-mail: dekorum@live.dk
Tlf.: +45 26 20 02 68

vægmalerier Toscana malet på væg

Ser flere af Xenias projekter her: Vægudsmykning. Xenia Michaelsen

One Comment:

  1. Hej, dette er en kommentar.
    For at komme i gang med at moderere, redigere og slette kommentarer, skal du gå til kommentarskærmbilledet i kontrolpanelet.
    Kommentaravatarer kommer fra Gravatar.

Skriv et svar